c S

Brodolom ob obali Tunizije zahteval še več življenj

04.06.2018 07:40 Tunis, 04. junija (STA) - V sobotnem brodolomu ladje z begunci in migranti je po najnovejših podatkih tunizijskih oblasti ob obali Tunizije umrlo najmanj 48 ljudi. Pogrešajo še več deset ljudi.

Po navedbah oblasti naj bi bilo na ladji najmanj 180 ljudi, od katerih so jih 68 rešili. Med rešenimi jih je bilo 60 Tunizijcev, dva sta bila Maročana ter Libijec, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Doslej so našli trupla 48 ljudi.

Ladja je potonila v soboto zvečer devet kilometrov daleč od otokov Kerkennah. Po ocenah oblasti je verjetno potonila zato, ker je bilo na njej preveč ljudi.

Tunizijska narodna garda in mornarica sta, potem ko so okoli polnoči prejeli klic na pomoč, ladjo odkrili čez približno 30 kilometrov. Reševalna akcija, ki so jo ponoči prekinili, še poteka.

Po okrepitvi nadzora v sosednji Libiji je tunizijska obala postala območje, od koder tisoči migrantov in beguncev skušajo preko Sredozemskega morja doseči Italijo.

Konec tedna je bil smrtonosen še za eno skupino beguncev. Ob turški obali je potonil čoln z begunci. Umrlo je devet ljudi, med njimi šest otrok. Pet ljudi so rešili. Od kod prihajajo begunci, turške oblasti niso sporočile.