c S

Obtožili sokrivca terorističnega osumljenca Abdeslama

01.06.2018 13:55 Bruselj, 01. junija (STA) - Belgijsko tožilstvo je v četrtek uradno obtožilo 24-letnega Sofiena Ayarija zaradi sodelovanja pri dejavnostih teroristične združbe. Gre za sokrivca osumljenca za teroristične napade v Parizu Salama Abdeslama. Ayari je obtožen v povezavi s terorističnimi napadi v Bruslju leta 2016, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so danes sporočili iz tožilstva, so Ayarija obtožili v "povezavi s preiskavo po terorističnih napadih v Bruslju in Zaventemu", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

22. marca 2016 so se trije samomorilski napadalci razstrelili na bruseljskem mednarodnem letališču Zaventem in v podzemni železnici v Bruslju. Umrlo je 32 ljudi. Nekaj dni pred tem je policija preiskala enega od stanovanj v bruseljskem predmestju. Pri tem je prišlo do streljanja, v katerem je bil ubit eden od terorističnih osumljencev, nekaj policistov pa ranjenih.

24-letni Tunizijec Ajari in Abdeslam sta bila v povezavi s tem dogodkom aprila letos obsojena na 20 let zaporne kazni.

Abdeslam naj bi bil edini preživeli od skupine teroristov, ki je novembra 2015 izvedla teroristične napade v Parizu. Napadi so zahtevali 130 smrtnih žrtev. Trenutno je v priporu v Franciji, Ayari pa je v priporu v Belgiji.