c S

V nadaljevanju sojenja za septembrski umor v Mariboru zaslišali starše in dekle obtoženega

18.05.2018 15:13 Maribor, 18. maja (STA) - V nadaljevanju sojenja 35-letnemu Bojanu Sepu, ki ga obtožnica bremeni umora nekdanje partnerice septembra lani v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru, so danes na sodišču med drugim pričali njegova starša in dekle. Medtem ko sta prva dva govorila o njegovi miroljubni naravi, je druga vztrajala, da je bil tudi agresiven.

Oče in mati obdolženega sta povedala, da sin do njiju ni bil nikoli nasilen, da je vedno rad pomagal, a da je imel težave z drogami in dekleti. Predvsem sedaj pokojna naj bi bila zelo posesivna in domnevno slabo vplivala nanj.

Mati je bila tista, ki jo je sin na dan, ko so njegovo bivališče na Preradovičevi ulici obkolili policisti, poklical na pomoč. Tja se je nato odpravil oče in sina, ki se je zaklenil v stanovanje, pregovoril, da je odprl vrata policistom. Po besedah očeta je bil Sep takrat "močno spremenjen, tudi vizualno".

Kot priča je danes na mariborskem okrožnem sodišču nastopila tudi mati Sepove zadnje partnerice, ki naj bi bila prisotna pri tragičnem dogodku v stanovanju umorjene. Kot hčerka je potrdila, da so bile v njenem odnosu z Bojanom prisotne droge in alkohol, oba naj bi se zaradi tega že večkrat zdravila, in da se je hčerka Bojana bala. Tudi hčerka je povedala, da ji je Bojan grozil in ji omejeval gibanje, medtem ko je obtoženi to zanikal.

V zagovoru na prejšnji obravnavi je Sep dejal, da se večine dogajanja v dneh pred dogodkom ne spominja, saj naj bi bil v družbi umorjene in dekleta vsaj štiri dni ves čas pod vplivom kokaina, tablet, alkohola in drugih opojnih substanc.

Danes je pričal tudi strokovnjak, ki je spisal izvid in mnenje po opravljeni obdukciji trupla umorjene. Kot je dejal, so bile na truplu vidne številne poškodbe, umrla pa naj bi zaradi udarnin na glavi. Po njegovih besedah je možno, da so bile te povzročene z različnimi topimi predmeti, na poizvedovanje tožilstva je dopustil tudi možnost, da je z glavo udarila ob sesalec ali pa bila celo udarjena z njim. Točnega časa smrti ni mogel navesti, ženska je najverjetneje umrla kmalu po prejetju udarcev, vse rane naj bi bile zadane v kratkem časovnem intervalu, ena za drugo.

Poškodb, ki bi bile povzročene po smrti, patolog ni zaznal. Po napadu naj bi namreč Sep in dekle pokrila truplo z rjuho in ga skrila pod posteljo, obstajajo tudi domneve, da se je obtoženi zatem še znašal nad truplom. Policija je za smrt izvedela šele nekaj dni pozneje, medtem naj bi se v stanovanju nahajale še nekatere druge osebe, na vrata naj bi trkali tudi policisti, a so ostali za zaprtimi vrati.

Sojenje se bo nadaljevalo konec maja, ko naj bi svoje povedal še izvedenec psihiatrije.