c S

Pregled - državnozborske volitve 2018

18.05.2018 15:00 Ljubljana, 18. maja (STA) - Pregled dogodkov, povezanih z državnozborskimi volitvami, do 15. ure.

BREŽICE - NSi je v Globočicah pri Krški vasi predstavila kandidate za poslance iz Posavja. Program stranke je predstavila Vida Čadonič Špelič, ki kandidira v novomeškem volilnem okraju, posavski kandidati pa so med drugim poudarili zavzemanje za razvoj posavskega podeželja in turizma. V volilnem okraju Brežice se za poslanko poteguje Milena Tomše, v krškem volilnem okraju Božidar Humar, v sevniškem volilnem okraju pa Robert Kaše.

LJUBLJANA/MARIBOR - Lista Kangler & Primc - Združena desnica je predstavila nekaj kandidatov, ki se potegujejo za poslanski sedež. V svojih programih se zavzemajo za krščanske vrednote, ukrepe za spodbujanje družinskega življenja in pravičnejše pravosodje. Predstavnik koalicije Združena desnica Aleš Primc je volivce v kranjski in novomeški volilni enoti, kjer koalicija ne bo mogla kandidirati, pozval, da izberejo SDS ali katero drugo pomladno stranko.

LJUBLJANA - Ugotovitve preiskovalne komisije DZ, ki je potrdila sume pranja denarja v bankah, po mnenju analitika Alema Maksutija ne bodo imele velikega vpliva na izid prihajajočih volitev v DZ. Ta bo po njegovem mnenju odvisen predvsem od mobilizacije volivcev posameznih strank, na mobilizacijo dela javnosti pa bo vplivalo tudi vprašanje odnosa do beguncev.

LJUBLJANA - Izjave poslanca SDS Branka Grimsa na četrtkovem predvolilnem soočenju na Televiziji Slovenija so sramotne in kažejo na civilizacijsko nazadovanje, menijo na Mirovnem inštitutu. Ocenjujejo, da je iz poslančevih besed "razviden Orbanovski namen kriminalizacije civilne družbe in ustrahovanje nevladnih organizacij".