IUS-INFO - Dnevne novice - EU poziva Slovenijo k prenosu svežnja o tehničnih pregledih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

17.5.2018

EU poziva Slovenijo k prenosu svežnja o tehničnih pregledih

Bruselj, 17. maja (STA) - Evropska komisija je danes v obrazloženem mnenju pozvala Slovenijo, Portugalsko in Španijo, naj v svoje zakonodaje prenesejo predpise o tehnični brezhibnosti. Slovenija ni sprejela, objavila in komisiji sporočila nacionalnih ukrepov za prenos predpisov o rednih tehničnih pregledih motornih vozil in njihovih priklopnikov, so sporočili v Bruslju.

Direktiva zajema osebne avtomobile, tovornjake, avtobuse, težke priklopnike, motorna kolesa in traktorje ter opredeljuje postavke, ki jih je treba preveriti med tehničnim pregledom, postopke pregledov ter napake in njihovo oceno. Uvaja tudi minimalne zahteve v zvezi s prostori za pregled, usposabljanjem inšpektorjev in nadzornimi organi.

Direktiva je del svežnja o tehničnih pregledih iz leta 2014, katerega namen je bil izboljšati preizkuse vozil v EU in posledično varnost v cestnem prometu. Države članice bi ga morale v nacionalne zakonodaje prenesti do 20. maja lani.

Za odgovor na obrazloženo mnenje komisije ima Slovenija na voljo dva meseca. Če tega ne bo storila, komisija lahko proti njej sproži postopek pred Sodiščem EU.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar