IUS-INFO - Dnevne novice - Največjo turško medijsko skupino kupil do vlade naklonjen tekmec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

17.5.2018

Največjo turško medijsko skupino kupil do vlade naklonjen tekmec

Istanbul, 17. maja (STA) - Turški koncern Demirören, ki velja za naklonjenega vladi, je za okoli 780 milijonov evrov kupil največjo turško medijsko skupino Dogan. Kot so pozno v sredo sporočili iz skupine, je s tem nakup, ki je postal znan že konec marca, zaključen.

Pod okrilje medijske skupine Dogan med drugim sodijo televizija CNN Türk, časnik Hürriyet in tiskovna agencija DHA. S prodajo bo turška medijska krajina skoraj popolnoma pod nadzorom podjetij, ki so blizu vlade, opozarja nemška tiskovna agencija dpa.

Skupina Demirören si med drugim lasti plinsko omrežje, nakupovalno središče v središču Istanbula in izdaja dva provladna časnika. Pred štirimi leti je na dan prišel posnetek, ki prikazuje vpliv turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana na koncern, še piše dpa.

Ko so marca razkrili, da bo Demirören kupil medijsko skupino, je več menedžerjev in novinarjev bodisi dalo odpoved bodisi so jih odpustili. Nemški medijski gigant Axel Springer pa je takrat sporočil, da bo umaknil investicijo, ki jo je vložil v Dogan.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar