IUS-INFO - Dnevne novice - Proti Berlusconiju še eno sojenje zaradi podkupovanja prič
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

16.5.2018

Proti Berlusconiju še eno sojenje zaradi podkupovanja prič

Rim, 16. maja (STA) - Preiskovalni sodnik v Rimu je danes uvedel nov sodni proces proti nekdanjemu italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju in pevcu Marianu Apicelli zaradi korupcije in lažnih izjav. Sojenje se bo začelo 23. novembra v Rimu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Najnovejši sodni proces je sicer del širših preiskav zaradi podkupovanja prič v sodnem procesu okoli primera Ruby in razvpitih "bunga bunga" zabav v Berlusconijevi vili Arcore pri Milanu. Berlusconi naj bi Apicelli za lažno pričanje v sodnem procesu plačal 157.000 evrov.

Berlusconi, ki v prostem času tudi prepeva, je sicer z Apicello posnel več ljubezenskih pesmi in izdal več zgoščenk.

V sodnem procesu se je moral Berlusconi zagovarjati zaradi spolnih odnosov s 17-letno Maročanko Karimo El Mahroug, znano kot Ruby, na njegovih razvpitih "bunga bunga" zabavah. Leta 2013 so Berlusconija v tem primeru zaradi zlorabe položaja obsodili, leta 2015 pa nato oprostili zaradi pomanjkanja dokazov.

Očitki glede podkupovanja prič niso novi. Tožilstvo je že ob koncu sodnega procesa leta 2015 trdilo, da je nekdanji premier pričam skupno plačal več kot deset milijonov evrov, da so pričale njemu v prid.

Milansko sodišče je sicer prejšnji teden ugodilo zahtevi Berlusconija po rehabilitaciji obsodbe iz leta 2013 zaradi davčnih poneverb, ko so mu prepovedali opravljanje javnih funkcij. Zaradi te obsodbe Berlusconi ni mogel kandidirati na letošnjih parlamentarnih volitvah 4. marca.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar