IUS-INFO - Dnevne novice - Zorman pričakuje potrditev novele zakona o igrah na srečo, opozarja na poskuse kupovanja glasov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

17.4.2018

Zorman pričakuje potrditev novele zakona o igrah na srečo, opozarja na poskuse kupovanja glasov

Ljubljana, 17. aprila (STA) - Poslanec SMC in predlagatelj sprememb zakona o igrah na srečo, ki liberalizira trga športnih stav, Branko Zorman na četrtkovem glasovanju pričakuje vnovično potrditev zakonske novele. O tem je danes razpravljala tudi poslanska skupina SMC, Zorman pa je opozoril na poskuse kupovanja glasov.

Po neuradnih informacijah naj bi predsednik SMC in premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar poslance svoje stranke pozval, naj predloga ne podprejo. Zorman je na vprašanje, ali te informacije držijo, odgovoril: "Verjamem, da bomo v SMC zakon enotno podprli, glede na to, da smo se na volitvah leta 2014 zavzemali za boj proti korupciji oz. je bilo to eno naših temeljnih vodil."

Ta zakon je po njegovem mnenju boj proti korupciji in v tej smeri pričakuje tudi glasovanje. Na vprašanje razklanosti stranke pri tem predlogu pa je Zorman podobno odgovoril, da je treba najprej počakati na četrtkovo glasovanje.

Medtem je po Zormanovih navedbah slišati informacije, da "določene osebe prihajajo do strank in ponujajo finančno nadomestilo za glas proti zakonu". Bolj konkreten Zorman ni želel biti, a je dodal, da "bodo v kratkem morali odpreti tudi to informacijo".

Je pa prepričan, da interesna skupina okoli Športne loterije že tri mesece počne vse za to, da bi preprečila potrditev zakona. "Tako z legalnimi kot na pol legalnimi prijemi, medijsko blokado, kupljenimi medijskimi članki itd ...," je pojasnil Zorman. Dodal je, da so medijsko blokirali tudi njega, saj ga "tri mesece nihče od novinarjev ni poklical in vprašal za komentar na njihove trditve, ki so jih zelo načrtno plasirali v medije".

Če bo v četrtek zakon po izglasovanem odložilnem vetu državnih svetnikov spet potrjen, to po Zormanovih navedbah pomeni, da Športna loterija ne bo več monopolist. Če pa bo zakon padel, pa bodo to ostali. "Vložek je velik in vsa orodja so očitno dovoljena," ocenjuje Zorman, ki pa očitke na njegov račun zavrača kot izmišljotino ter diskreditacijo njega kot predlagatelja zakona.

Zorman sicer ocenjuje, da bodo poslanci zakon v četrtek potrdili. Na ponovnem odločanju je za potrditev zakona potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov. Parlamentarni odbor je predlog sicer potrdil s potrebno večino. Na prvem glasovanju v DZ pa je predlog podprlo 35 poslancev iz vrst SMC, SDS in nepovezanih. Proti je bilo 26 poslancev.

Zorman sicer pravi, da namerava kandidirati na prihajajočih državnozborskih volitvah in pričakuje, da bo uvrščen na kandidatno listo, "saj stranka ceni dobro delo nas aktivnih poslancev v tem mandatu".

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar