IUS-INFO - Dnevne novice - Kremelj zavrača obtožbe ZDA in Velike Britanije o hekerskih napadih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

17.4.2018

Kremelj zavrača obtožbe ZDA in Velike Britanije o hekerskih napadih

Moskva, 17. aprila (STA) - Kremelj je danes zavrnil svarila ZDA in Velike Britanije pred zlobnimi dejavnostmi ruske države na internetu kot neutemeljena. "Ne vemo, na čem temeljijo te obtožbe," je dejal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov.

"Tako kot v preteklosti se naši ameriški in britanski kolegi niso mučili, da bi poiskali argumente, četudi šibke," je dejal Peskov in dodal, da so trditve neutemeljene in neupravičene.

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost, FBI in britanski Nacionalni center za kibernetsko varnost so v ponedeljek skupaj posvarili svet pred zlobnimi dejavnostmi ruske države na internetu.

Omenjene tri agencije so poudarile, da so tarče zlobnih ruskih dejavnosti vlade in zasebne organizacije, kritična infrastruktura in ponudniki interneta, ki jih oskrbujejo. Rusi naj bi napadali usmerjevalnike.

"Akterji s podporo ruske države uporabljajo kompromitirane usmerjevalnike za vohunske napade, krajo intelektualne lastnine, dostop do omrežja žrtev in polaganje temeljev za bodoče operacije," so posvarili Američani in Britanci.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar