IUS-INFO - Dnevne novice - Uslužbenka sodišča zaradi poneverbe in oškodovanja ob službo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

17.4.2018

Uslužbenka sodišča zaradi poneverbe in oškodovanja ob službo

Škofja Loka, 17. aprila (STA) - Uslužbenki, ki je v letih 2012-2017 pridobila za okoli 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi, je že prenehalo delovno razmerje. Na kranjskem okrožnem sodišču so za STA pojasnili, da je uslužbenka delala na vložišču in na blagajni na okrajnem sodišču v Škofji Loki.

O tem, da je uslužbenka delala na škofjeloškem okrajnem sodišču, je danes že poročalo Delo.

"Ob naključnem pregledu, ki smo ga opravljali obdobno, približno na vsake tri mesece, smo zaznali nedoslednost, na podlagi katere sem odredila usmerjen nadzor blagajniškega poslovanja in plačila sodnih taks, ki je pokazal odstopanja," je za STA pojasnila predsednica kranjskega okrožnega sodišča Janja Roblek.

Na podlagi teh ugotovitev je Roblekova odredila posebej usmerjen nadzor blagajniškega poslovanja in plačila sodnih taks za celotno petletno obdobje, odkar je javna uslužbenka delala na tem mestu. Na podlagi ugotovitev nadzora je uslužbenki prenehalo delovno razmerje, po zaključku nadzora pa so vložili kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Kranju in hkrati vložili premoženjsko pravni zahtevek, torej zahtevajo vračilo denarja. Državno tožilstvo tudi vodi in usmerja predkazenski postopek, ki ga izvajajo škofjeloški kriminalisti.

Kot so v ponedeljek sporočili s Policijske uprave Kranj, sumijo, da je uslužbenka v letih 2012-2017 položila na račun državnega organa manj gotovine, kot so je prejeli za plačila takse. Prav tako naj bi neupravičeno stornirala račune za plačila takse.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar