c S

V prostorih državnega zbora prejeli sumljivo pošiljko

13.04.2018 07:01 Ljubljana, 12. aprila (STA) - Ljubljanske policiste so nekaj pred 11. uro obvestili o sumljivi pošiljki, ki so jo prejeli v prostorih državnega zbora v Šubičevi ulici v Ljubljani. V kuverti je bil zapakiran zrezek, priloženo je bilo tudi podpisano pismo pošiljatelja, so sporočili ljubljanski policisti. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil.

Kot so navedli na Policijski upravi Ljubljana, je bila pošiljka naslovljena na predsednika DZ Milana Brgleza. Na kraju so posredovali policisti, ki so kraj zavarovali. Prav tako je na kraj prišlo 12 gasilcev, ki so ukrepali v skladu s protokolom, ko gre za sumljivo pošiljko.

Zavarovali so kraj in ploščad, zato je bila od 11.30 do 13. ure polovica vozišča Šubičeve ulice zaprta za promet in se je promet odvijal izmenično enosmerno.

Policisti so ugotovili, da je pošta v vložišče DZ prispela danes. Pošto je prevzela zaposlena, ki je ob prevzemu pisemske ovojnice v notranjosti zaznala sumljiv predmet. Pošiljke ni odpirala.

Na inštitutu za mikrobiologijo veterinarske fakultete so ugotovili, da je test za antraks negativen. Sicer pa je bilo zaradi kontakta s pisemsko ovojnico med 10.30 in 15. uro v karanteni pet oseb, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.