c S

Izraelska vojska napadla Hamasove tarče v Gazi

11.04.2018 10:39 Tel Aviv, 11. aprila (STA) - Izraelska vojska je danes sporočila, da je napadla "vojaške tarče" na območju Gaze v odgovor na bombni napad na inženirsko enoto izraelske vojske, ki je opravljala naloge ob meji med Izraelom in Gazo.

V eksploziji, ki je odjeknila pod bagrom, ni bil ranjen noben izraelski vojak. Po navedbah izraelske vojske je bila bomba nastavljena med nedavnimi množičnimi protesti Palestincev ob meji z Izraelom.

Izraelska vojska je danes v odgovor napadla več vojaških tarč gibanja Hamas, ki nadzoruje območje Gaze. Katere tarče so napadli in kakšno orožje so uporabili, niso sporočili. V preteklosti so Hamasove tarče napadali tako s tanki kot iz zraka. Iz Gaze prav tako niso poročali o morebitnih ranjenih.

Izraelska vojska ni sporočila, kakšna dela je opravljala inženirska enota. Izraelci sicer redno izvajajo vzdrževalna dela na varnostni ograji na meji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Palestinci so minula dva petka na množičnih protestih na meji z Izraelom zahtevali pravico do vrnitve palestinskih beguncev na svoje domove v današnjem Izraelu. Ob tem so izbruhnili spopadi, v katerih so izraelski vojaki ubili najmanj 31 Palestincev. Na izraelski strani ni bilo ranjenih.