c S

Hišne preiskave pri Trumpovem dolgoletnem odvetniku

10.04.2018 07:29 Washington/New York, 09. aprila (STA) - FBI je opravil hišno preiskavo pri Michaelu Cohenu, dolgoletnem osebnem odvetniku ameriškega predsednika Donalda Trumpa, piše časnik New York Times na svojih spletnih straneh. Kot poročajo, so zasegli več dokumentov, med drugim tudi take, ki so se nanašali na plačila pornozvezdnici, poznani pod imenom Stormy Daniels.

Preiskovalci zveznega preiskovalnega urada so zasegli tudi zasebno komunikacijo med Cohenom in njegovimi strankami, je za časnik dejal Cohenov odvetnik Stephen Ryan, ki je preiskavo označil za popolnoma nepotrebno in neprimerno. Nalog za preiskavo naj bi bil izdan po priporočilu posebnega svetovalca v preiskavi ruskega vmešavanja v ameriške volitve v letu 2016, a po poročanju časnika današnja akcija, kot kaže, ni neposredno povezana s to preiskavo, ampak bolj z informacijami, ki jih je Cohen dal tožilstvu v New Yorku.

Cohen je namreč priznal, da je izvršil plačilo igralki Stephanie Clifford z umetniškim imenom Stormy Daniels. Ta trdi, da je prejela omenjeni znesek v zameno za molk o aferi s Trumpom pred več kot desetletjem. Cohen je sicer obtožil Danielsovo, da je kršila pogodbo o nerazkrivanju, ki jo je podpisala v zameno za denar.

Trump je pred dnevi zatrdil, da ni vedel, da ji je njegov odvetnik plačal 130.000 dolarjev.

Danielsova je nedavno pred milijoni televizijskih gledalcev priznala, da je imela nezaščiten spolni odnos s Trumpom, potem ko sta se spoznala na turnirju slavnih v golfu na jezeru Tahoe julija 2006. Trumpova žena Melania je nekaj mesecev prej rodila njunega sina Barrona.