c S

Zdravstveno stanje Sergeja Skripala se hitro izboljšuje

06.04.2018 15:30 London, 06. aprila (STA) - Nekdanji dvojni ruski agent Sergej Skripal, ki je bil v začetku marca v Veliki Britaniji zastrupljen z živčnim strupom novičok, ni več v kritičnem stanju, so danes sporočili iz bolnišnice v Salisburyju, v kateri se zdravi. Njegovo zdravstveno stanje se "hitro izboljšuje", so pojasnili.

"Dobro se odziva na zdravljenje, njegovo stanje se hitro izboljšuje in ni več v kritičnem stanju," je povedala zdravstvena direktorica bolnišnice Christine Blanshard.

Rusko veleposlaništvo na Otoku je to označilo za "dobre novice", navaja britanski BBC.

Britanska policija je v četrtek objavila izjavo Skripalove hčere Julije, ki je bila prav tako zastrupljena. Dejala je, da se vsak dan počuti bolje.

To je danes potrdila tudi Blanshardova. Dodala je, da bi 33-letnica lahko kmalu zapustila bolnišnico, vendar pa o datumu ni želela ugibati. Tudi ona je v imenu Skripalove prosila za spoštovanje zasebnosti.

Iz bolnišnice v Salisburyju so že minuli teden sporočili, da se Julijino zdravstveno stanje hitro izboljšuje.

Incident je sprožil veliko diplomatsko krizo med Rusijo in Zahodom. Britanske oblasti trdijo, da je za zastrupitev odgovorna Moskva, ta pa obtožbe odločno zanika.