c S

Ruska televizija objavila domnevni telefonski pogovor Julije Skripal, ta sporočila, da je vsak dan bolje

06.04.2018 06:45 Moskva/London, 05. aprila (STA) - Ruska državna televizija je danes objavila domnevni telefonski pogovor med Julijo Skripal, ki je bila skupaj z očetom Sergejem Skripalom zastrupljena z živčnim strupom v Veliki Britaniji, in njeno sestrično. Kasneje je britanska policija objavila izjavo Skripalove, v kateri je ta dejala, da se vsak dan počuti bolje.

"Zbudila sem se pred več kot enim tednom in vesela sem, da lahko rečem, da mi gre iz dneva v dan bolje," je zapisala v izjavi, ki jo je objavila policija.

Izrazila je hvaležnost za številna sporočila spodbude. Zahvalila se je tudi prebivalcem Salisburyja, ki so jima z očetom pomagali, ko sta bila nemočna. "Zahvalila pa bi se rada tudi osebju bolnišnice v Salisburyju za oskrbo in profesionalen odnos," je zapisala po poročanju britanskega BBC.

"Upam, da boste v času okrevanja spoštovali mojo zasebnost in zasebnost moje družine," je še sporočila.

Ruska državna televizija je pred tem objavila posnetek domnevnega pogovora med Skripalovo in njeno sestrično Viktorijo. V njem ženska, ki se predstavi kot Julija Skripal, pove, da pričakuje, da bo kmalu odpuščena iz bolnišnice in da se njen oče počuti dobro, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vse je v redu (z mojim očetom). Zdaj počiva, spi. Zdravje obeh je v redu. Nič ni nepopravljivo. To je to, kmalu bom odpuščena. Vse je v redu," je dejala.

Njena domnevna sestrična, ki živi v Rusiji, je dejala, da upa, da bo prihodnji teden prišla v Veliko Britanijo. "Vika, nihče ti ne bo dal vizuma," odgovori domnevni glas Julije.

Posnetek so objavili v pogovorni oddaji 60 minut na prvem programu ruske televizije, pri čemer so dodali, da ne morejo potrditi njegove pristnosti.

Iz bolnišnice v Salisburyju, kjer se zdravita Skripalova po napadu 4. marca, so minuli teden sporočili, da se Julijino zdravstveno stanje hitro izboljšuje. Njen 66-letni oče je medtem še vedno v kritičnem stanju.

Incident je sprožil veliko diplomatsko krizo med Rusijo in Zahodom. Britanske oblasti trdijo, da je za zastrupitev odgovorna Moskva, ta pa obtožbe odločno zanika.