c S

SDH obsoja neprimerno komuniciranje železniškega sindikalista Berdajsa

01.04.2018 07:46 Ljubljana, 30. marca (STA) - Slovenski državni holding (SDH) kot upravljavec državnega premoženja obsoja "skrajno neprimeren način delovanja in komuniciranja" predstavnika sindikata in člana nadzornega sveta Slovenskih železnic (SŽ) Silva Berdajsa. Menijo, da je Berdajs "prestopil vse meje dovoljenega in s svojim vedenjem naredil izjemno škodo družbi v državni lasti".

"Poslovodstvo SŽ je predvsem odgovorno za zaščito interesov družbe in ustrezno ukrepanje proti takemu delovanju zaposlenih, prav tako tudi nadzorni svet SŽ, ki ima v skladu z zakonom možnost ukrepanja prek sodnega odpoklica člana nadzornega sveta," so zapisali v SDH.

Generalni direktor železnic Dušan Mes je v četrtek v pogovoru za POP TV dejal, da so zaradi spornega posnetka že sprožili disciplinske postopke proti več ljudem. "Posledice so lahko tudi odpovedi delovnega razmerja. Takšna praksa je nedopustna in se ne bo ponovila, za takšne stvari bo treba odgovarjati," je bil jasen Mes, ki se je v imenu SŽ opravičil vsem, ki so slišali posnetek.

Posnetek telefonskega pogovora med Berdajsom in članom sveta delavcev v družbi SŽ - Potniški promet Antonom Škrajnarjem je objavil portal Siol, v pogovoru pa Berdajs sogovorniku večkrat zagrozi, med drugim s tem, da ga bo spravil iz službe.

Berdajs je danes sporočil, da izrečene besede obžaluje, ker so bile izrečene v afektu. Kot je zapisal, je v pogovoru uporabil neprimerne besede, za katere se je Škrajnarju že večkrat opravičil, s pismom pa se želi opravičiti še vsem zaposlenim. Zavrnil pa je "zlonamerne ocene o izrečenih grožnjah", ker da to ni bil niti njegov namen niti jih ne bi mogel realizirati.