c S

Taksisti v nasprotovanju Uberju paralizirali promet v Bruslju

27.03.2018 17:40 Bruselj, 27. marca (STA) - Bruseljski taksisti so s protestom, s katerim opozarjajo na nepoštene prakse ameriškega Uberja, paralizirali promet v mestnem središču. Približno 650 taksistov nasprotuje predlagani vladni reformi, ki bi po njihovem mnenju še dodatno favorizirala Uberjev način ponujanja poceni prevozov.

Belgijske oblasti so pozvale prebivalce, naj osebne avtomobile danes raje zamenjajo za javni prevoz. Titi, ki morajo na letališče, naj se tja odpravijo z vlakom, je poziv povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Združenje belgijskih taksistov nasprotuje vladnemu predlogu, s katerim bi licence po novem podeljevali posameznim voznikom in ne več taksi družbam, kot je to bilo doslej.

Generalni sekretar združenja Sam Bouchal je ocenil, da ima sedaj v Bruslju licenco za opravljanje taksi prevozov okrog 800 manjših družb, ki so v to investirale veliko sredstev.

Medtem pa Uber poudarja, da se bo na ta način povečala mobilnost v mestu, ki sicer "slovi" po najhujših prometnih zamaških v Evropi.