c S

Za spodbujanje zaposlovanja starejših na voljo evropska sredstva

27.03.2018 13:53 Ljubljana, 27. marca (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za program Spodbujanje zaposlovanja starejših - Aktivni do upokojitve. Skupna višina sredstev, namenjenih za program, je 14 milijonov evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 11,2 milijona evrov, so zapisali na službi vlade za razvoj.

Namen programa je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju starejših brezposelnih oseb iz ciljne skupine za nedoločen čas. Program bo tako prispeval k izboljšanju dostopa do trga dela za starejše, s tem pa zmanjševal njihovo brezposelnost ter spodbujal delovno in socialno aktivacijo, kar je pomemben prispevek k reševanju obstoječega stanja na trgu dela.

Zavod RS za zaposlovanje bo objavil javno povabilo in na podlagi pogojev in meril izbral delodajalce, ki bodo dobili subvencijo za zaposlitev starejših brezposelnih oseb za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Subvencija bo znašala 11.000 evrov za zaposlitev za polni delovni čas in bo v celoti upravičena, če bo oseba pri delodajalcu zaposlena vsaj 24 mesecev.