c S

Trump odločno in jasno zavrača afero s Stormy Daniels

27.03.2018 06:31 Washington, 26. marca (STA) - Bela hiša je danes v odzivu na pogovor pornografske zveznice Stormy Daniels za ameriško televizijo CBS sporočila, da Trump odločno in jasno zavrača, da bi imel z Danielsovo zunajzakonsko razmerje. Hkrati je Bela hiša pod vprašaj postavila njeno kredibilnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Predsednik odločno in jasno zavrača in je doslej tudi vztrajno zanikal te neutemeljene trditve", ki jih je izrekla Stormy Daniels, je dejal tiskovni predstavnik Bele hiše Raj Shah. Dodal je, da je "edina oseba, ki je bila nedosledna, tista, ki je izrekla trditve".

Stormy Daniels trdi, da je imela leta 2006 spolne odnose s sedanjim ameriškim predsednikom Trumpom, kmalu po tistem, ko je njegova soproga Melania Trump rodila sina Barrona. V pogovoru za CBS je tudi dejala, da so ji leta 2011 grozili, ko je zgodbo o tem prodala reviji za 15.000 dolarjev.

Danielsova je tudi priznala, da je imela spolne odnose s Trumpom, ker je želela priti v njegovo oddajo in je na to gledala kot na poslovno transakcijo.

O razmerju je javno spregovorila menda zato, ker želi, da pridejo dejstva v javnost. Ni ji všeč, da jo imajo za lažnivko.

Danielsova je bila pred objavo svoje zgodbe oktobra 2016, torej tik pred predsedniškimi volitvami, ko se je Trump pomeril z demokratko Hillary Clinton. Trumpov odvetnik ji je potem plačal 130.000 dolarjev za molk.