c S

Ugrabljene nigerijske deklice končno pri svojih družinah

26.03.2018 07:16 Abuja, 25. marca (STA) - Več kot sto nigerijskih deklic, ki jih je minuli mesec v mestu Dapchi v zvezni državi Yobe ugrabila skrajna skupina Boko Haram in nato v sredo prejšnji teden izpustila, se je danes končno vrnilo k svojim družinam. Deklice so namreč prve tri dni po izpustitvi preživele z oblastmi v prestolnici Abuji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pet avtobusov je v spremstvu nigerijske vojske danes popoldan po lokalnem času pripeljalo 105 ugrabljenih deklic nazaj v Dapchi, tu pa so jih pričakale njihove družine.

Deklice je 19. februarja v napadu na dekliško šolo v mestu Dapchi, ki jo obiskuje 906 deklet, ugrabila skrajna skupina Boko Haram. Po napadu so pogrešali 110 deklet. Nigerijska vlada je ugrabitev potrdila skoraj teden dni kasneje.

Skupina je poznana po ugrabljanju deklet. Že leta 2014 je namreč iz šole v kraju Chibok na severu Nigerije ugrabila 276 deklic. 59 je uspelo pobegniti takoj, 107 pa je uspelo pobegniti kasneje, ali so jih našli oziroma rešili.