c S

Na kratko iz gospodarstva

21.03.2018 07:30 Ljubljana, 20. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji družbe za ustanavljanje, financiranje in upravljanje družb Sivent iz Ljubljane so na ponedeljkovi skupščini potrdili izključitev manjšinskih delničarjev ter umik delnic z Ljubljanske borze, kjer se z njimi trguje v vstopni kotaciji. Predlog je vložila nizozemska družba Eerste Niedering fonds iz Amsterdama, ki že ima v lasti 93,71 odstotka Siventa, izključenim manjšinskim delničarjem pa bo plačala odpravnino v višini 88 centov na delnico. Na oba sklepa sta Ilirika Modra zvezda in Odvetniška pisarna Jereb napovedali vložitev izpodbojne tožbe, je razvidno iz današnje objave na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Sportina Group je za pospešitev digitalnega razvoja ustanovila Digi Hub, ki povezuje talente s strokovnjaki, raziskovalci, podjetniki in organizacijami, ki so nad dosežki novih tehnologij navdušeni in jih hitro implementirajo v poslovne modele. Kot so sporočili iz podjetja, je cilj implementirati nov način vodenja projektov, da bi postali hitrejši, učinkovitejši in bi kupcem čim bolj olajšali nakupno pot.

Družba Adria Mobil je napovedala, da bo po sklepu uprave od 21. marca do 16. aprila na Ljubljanski borzi odkupovala obveznice Adrie Mobil z oznako ADM2. Družba lahko odkupi do 24.000 lotov teh obveznic z nominalno vrednostjo obveznice v višini 833,33 evra, kar skupaj predstavlja 100 odstotkov izdaje obveznic ADM2 v skupni nominalni vrednosti nekaj manj kot 20 milijonov evrov.