c S

Na kratko iz gospodarstva

15.03.2018 07:31 Ljubljana, 14. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Mesnine dežele Kranjske (MDK) so s spremembo lastništvo dobile tudi novega direktorja. To je z 8. marcem postal Borut Volk, sicer prvi mož Krasa, pod okrilje katerega sodijo MDK. Na tem položaju je zamenjal Edvarda Fondo, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesu. Lastništvo Krasa in hčerinskih družb se je zamenjalo v začetku meseca, zdaj skupina Kras sodi pod okrilje Jate Emona.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je na svoji spletni strani objavila vabilo za zbiranje zavezujočih ponudb za skupna vlaganja v izvedbo projekta Glince v ljubljanskem Podutiku. DUTB je namreč lastnik zazidljiva zemljišča v skupni izmeri 5332 kvadratnih metrov za izgradnjo 1. faze projekta Glince, ki bi jih želela nadalje razvijati. Tako zdaj išče najustreznejšega partnerja za sodelovanje, ki bo sposoben prevzeti predvidena tveganja pri izvedbi izgradnje projekta Glince in hkrati povrniti vložek v najvišji možni meri. Rok za oddajo zavezujočih ponudb, za katero je DUTB postavila najnižjo pri 1,27 milijona evrov, je 30. april do 15. ure.