c S

NLB zahtevala stečaj podjetja brata nekdanjega hrvaškega premierja Milanovića

14.03.2018 16:42 Zagreb, 14. marca (STA) - Zagrebško sodišče za gospodarske zadeve je sprožilo stečajni postopek nad podjetjem Modestus v lasti Krešimirja Milanovića, brata nekdanjega hrvaškega premierja Zorana Milanovića. Stečaj so sprožili na zahtevo NLB, ki od Modestusa terja 4,2 milijona evrov na podlagi odločitve sodišča v Dubrovniku iz leta 2014.

Podjetje brata nekdanjega predsednika hrvaške vlade je padlo v finančne težave predvsem zaradi tega, ker ni uspelo odplačati posojila, ki mu ga je leta 2007 odobrila banka LHB, podružnica NLB v Frankfurtu.

Modestus je največji del posojila uporabil za nakup gradbenega zemljišča z namenom izgradnje stanovanjsko-poslovnega objekta v Dubrovniku, a projekt ni zaživel zaradi gospodarske krize, so pred časom poročali hrvaški mediji.

NLB je stečaj Modestusa zahtevala na podlagi odločitve občinskega sodišča v Dubrovniku, ki je leta 2014 naložilo izvršbo nad podjetjem. Uprava Modestusa je medtem težave zaradi dolgov, ki so presegli 5,2 milijona evrov, neuspešno poskusila sanirati težave v postopku predstečajne poravnave.