c S

V zvezi z napadom z živčnim strupom na bivšega ruskega vohuna pomoč poiskalo 21 ljudi

09.03.2018 08:33 London, 08. marca (STA) - V zvezi z napadom z živčnim strupom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo v britanskem Salisburyju, je zdravniško pomoč poiskalo 21 ljudi, je danes sporočila britanska policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so pojasnili, so v to številko všteti tudi Skripal in njegova hči ter policist, ki je prišel na kraj incidenta. Nekdanjega ruskega dvojnega agenta in njegovo hčer so v nedeljo našli nezavestna na klopi v središču Salisburyja. 66-letni Skripal in njegova 33-letna hčerka ostajata v nezavesti in v kritičnem, a stabilnem stanju.

Britanska premierka Theresa May je danes poudarila, da nas nedeljski dogodki opominjajo, da so ekipe nujne pomoči vsak dan izpostavljene nevarnim situacijam in da za našo varnost vsak dan izkažejo veliko predanost in pogum.

Policija je v sredo zvečer potrdila, da sta bila Skripalova žrtev napada z živčnim strupom. O tem, za kakšen strup je šlo in kdo bi lahko stal za napadom, ni znano. Je pa britanska notranja ministrica Amber Rudd danes v parlamentu v Londonu zatrdila, da bo Velika Britanija naredila vse, kar je v njeni moči, da izsledi odgovorne za napad.