c S

Na Dunaju zabodena družina v smrtni nevarnosti

08.03.2018 08:20 Dunaj, 08. marca (STA) - Trije člani avstrijske družine, ki so bili v sredo zvečer hudo ranjeni v napadu z nožem, so v smrtni nevarnosti. Vzrok za napad še vedno ni znan, so sporočile pristojne oblasti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nedaleč stran od napada na družino se je kmalu zatem zgodil tudi napad na moškega iz Čečenije. Policija je po tem napadu kmalu aretirala osumljenca za drugi napad, za katerega pa še ni znano, ali je storilec tudi prvega napada. Žrtev drugega napada je bil 20-letni Čečen, za napad pa je osumljen afganistanski državljan. Po mnenju policije naj bi bila povezava med obema napadoma vprašljiva.

Neznanec je v sredo zvečer pred japonsko restavracijo v bližini središča avstrijskega glavnega mesta napadel tričlansko avstrijsko družino; očeta, mater in njuno hčer. Po navedbah očividcev naj bi napad izvedel z žepnim nožem. Po navedbah tiskovnega predstavnika dunajske policije Patricka Meaierhoferja so bile žrtve stare 67, 56 in 17, poroča francoska tiskovna agencija AFP.