c S

Na kratko iz gospodarstva

08.03.2018 08:11 Ljubljana, 07. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

KD Kapital in KD Group, ki imata v Deželni banki Slovenije (DBS) 14,87-odstotni delež, sta za skupščino DBS, sklicano za 30. marca, poslala nasprotne predloge. Med drugim predlagata, naj se skupščina seznani tudi s prejemki članov organov vodenja in nadzora v DBS in njenih odvisnih družbah, da naj dividenda za lansko poslovanje namesto 0,20 znaša 0,40 evra ter da naj se tričlanski nadzorni svet razširi v šestčlanskega, v njem pa naj bi tudi predstavnik skupine KD, ki ima v banki 17,71-odstotni delež.

Iz VZMD so sporočili, da je Okrožno sodišče v Novem mestu v postopku sodnega preizkusa denarne odpravnine ob iztisnitvi 259 delničarjev Trima, ki ga je v imenu 101 delničarja sprožil VZMD, sklenilo, da se predlog dostavi poravnalnemu odboru, ki naj poda oceno, kakšna višina denarne odpravnine bi bila za delničarje primerna. Mnenje mora sodišču poslati v roku 30 dni.