c S

Vlada podaljšala mandat vodjema direktoratov na ministrstvih za delo in javno upravo

02.03.2018 08:29 Ljubljana, 01. marca (STA) - Vlada je na današnji seji za generalno direktorico direktorata za invalide na ministrstvu za delo ponovno imenovala Dragico Bac, direktorat za javno naročanje na ministrstvu za javno upravo pa bo še prihodnjih pet let vodil Sašo Matas.

Dragico Bac je vlada za generalno direktorico direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti imenovala za ponoven petletni mandat.

Prav tako je nov mandat potrdila Sašu Matasu na funkciji generalnega direktorja direktorata za javno naročanje na ministrstvu za javno upravo.

Vlada je na današnji seji sprejela še nekaj kadrovskih odločitev. Imenovala je nove predstavnike ustanovitelja v svet javnega zdravstvenega zavoda Bolnišnice Topolšica. Za štiriletni mandat je potrdila Hedviko Stanič Igličar, Majo Arbeiter, Aleša Ivkovića in Jurija Šumečnika.

Imenovala je tudi predstavnike ustanovitelja v svet Bolnišnice Sežana, in sicer Darjo Vižintin Zupančič, Ireno Stropnik, Antona Zorka in Nino Cek Perhavec.

Prav tako je vlada danes imenovala medresorsko delovno skupino za spremljanje dela vzgojnih zavodov, ki jo bo vodila Polona Šoln Vrbinc z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Delovna skupina bo pristojna za pregled normativne ureditve delovanja vzgojnih zavodov, identifikacijo težav pri delovanju vzgojnih zavodov z vidika ter predlog usklajene normativne ureditve.