c S

Gašpar Mišič ni več Popovičev svetovalec

28.02.2018 12:52 Koper, 28. februarja (STA) - Gašpar Gašpar Mišič, ki ga je koprski župan Boris Popovič sredi meseca odstavil s funkcije vršilca dolžnosti direktorja komunalnega podjetja Marjetica Koper, od torka ni več zaposleni niti na koprski občini. Popovič je Gašparju Mišiču ob odstavitvi hkrati predlagal, da se polno zaposli v njegovem kabinetu, a je ta povabilo odklonil.

Popovič je Gašparju Mišiču, ki je bil na občini 20-odstotno zaposlen kot svetovalec, ob razrešitvi s funkcije direktorja sočasno predlagal, da bi se polno zaposlil v kabinetu kot svetovalec za določena področja. Toda Gašpar Mišič je povabilo odklonil, saj se mu je zdelo nesprejemljivo, da bi bil neprimeren za direktorja Marjetice in dober kot županov svetovalec. Pa tudi drugače se ni strinjal z vrsto odločitev, ki jih je v zadnjem letu sprejel koprski župan, je danes prvi poročal časnik Delo.

Gašpar Mišič je zato na koprski občini prekinil še 20-odstotno zaposlitev na funkciji svetovalca. Izjavil je, da proti županu ne namerava vložiti ovadbe zaradi njegovih zahtev po prekinitvi zaposlitve uslužbenke Marjetice, vendar pri tem upa, da se županovi pritiski na druge zaposlene v Marjetici ne bodo nadaljevali. Gašpar Mišič se je po navedbah časnika zaposlil v družinskem podjetju, kjer ga, kot pravi, čaka precej dela.

Prav Delo naj bi sicer pred dnevi razkrilo pravi razlog za razrešitev. Gašpar Mišič se je namreč po informacijah časnika uprl temu, da bi prekinil delovno pogodbo zaposleni v komunalnem podjetju, ker je njen sin kot mladoletni perspektivni nogometaš prestopil iz FC Koper k Olimpiji poslovneža Milana Mandariča, s katerim je Popovič v sporu.

Gašpar Mišič je za STA potrdil tako informacijo, da odhaja z mesta svetovalca, kot razloge za njegovo razrešitev.

Z županom Popovičem sta po njegovih besedah v teh letih izjemno dobro sodelovala in se dopolnjevala pri vseh razvojnih projektih občine, večkrat pa nista bila enotnega mnenja o posameznih vprašanjih, pri čemer je Gašpar Mišič "večkrat zelo rad izrazil lastno mnenje".

V primeru zahteve po odpustitvi zaposlene v Marjetici Gašpar Mišič razume, da je bil Popovič razočaran zaradi dogajanja okoli nogometnega kluba, ki je pristal v nižji ligi, sam pa ni imel "srca", da bi pokazal vrata mami dveh mladoletnih otrok. Kot pravi, materialno in sicer ni od nikogar odvisen: "Zagotovo nimam potrebe delati po diktatu kogar koli, v kolikor to ni skladno z mojimi prepričanji in vrednotami."

Sicer pa je Gašpar Mišič dodal, da ne goji osebnih zamer do nikogar, ter ocenil, da je Popovič "v razvojnem smislu naredil veliko za Koper".