c S

Deutsche Bank s poravnavo zaradi manipulacij z obrestnimi merami

28.02.2018 09:35 New York/Frankfurt, 28. februarja (STA) - Največja nemška banka Deutsche Bank je v ZDA sklenila 240 milijonov dolarjev (194 milijonov evrov) vredno poravnavo v tožbi zaradi manipuliranja z obrestnimi merami. Dogovor, ki ga je med drugim sklenila z mestom Baltimore in univerzo Yale, mora sicer potrditi še sodišče, a so v banki že izrazili zadovoljstvo z doseženim rezultatom.

Deutsche Bank je obtožena, da je v sodelovanju s svojimi konkurenti vplivala na vrednost dolarja z manipuliranjem z obrestno mero libor in nekaterimi drugimi ključnimi obrestnimi merami.

Oktobra lani je banka v ločenem postopku dosegla poravnavo s 45 ameriškimi zveznimi državami v skupni vrednosti 220 milijonov dolarjev, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Skupna vrednost izdatkov za poravnave, odškodnine in kazni bo najverjetneje bistveno višja, saj so v začetku meseca v javnost prišle informacije, da je ameriški bančni regulator Deutsche Bank oglobil s 70 milijoni dolarjev kazni.

Poravnavo sta pred tem dosegli tudi dve od soobtoženih bank Barclays in Citibank. Prva bo plačala 120 milijonov dolarjev, druga pa 130 milijonov.