c S

Celjska bolnišnica pričakuje razveljavitev odredbe sodišča glede imenovanja direktorice

27.02.2018 12:09 Celje, 27. februarja (STA) - Celjska bolnišnica pričakuje, da bo celjsko delovno sodišče začasno odredbo glede imenovanja nove direktorice bolnišnice Margarete Guček Zakošek, ki jo je izdalo prejšnji teden, razveljavilo, saj nima nobenih pravnih učinkov, so za STA danes povedali v bolnišnici. Dejali so tudi, da je direktorica funkcijo prevzela pred izdajo odredbe.

Na vprašanje, kako odgovarjajo na očitke o nezakonitosti imenovanja Guček Zakoškove, ki jih je v svoji tožbi navedel Branko Gabrovec, kot eden izmed kandidatov za direktorja celjske bolnišnice, pa so v bolnišnici navedli, da pričakujejo zavrnitev njegove tožbe.

"Tožnik meni, da je bila ugotovitev razpisne komisije sveta zavoda, da ne izpolnjuje pogojev, nezakonita, ker ni upoštevala njegovega predsedovanja karate društvu, ki ima sedež na njegovem domu, potrdilo pa mu je podpisala njegova življenjska sopotnica. Zato pričakujemo, da bo sodišče njegovo pritožbo zavrnilo," so še pojasnili v bolnišnici.

Celjsko delovno sodišče je v petek izdalo začasno odredbo, da se zadrži izvršitev sklepa sveta zavoda celjske bolnišnice o imenovanju Guček Zakošek za direktorico za mandatno obdobje štirih let. Na sklep o izbiri se je namreč pritožil Gabrovec, ki meni, da je bil nezakonito izločen iz postopka izbire direktorja.

Hkrati je sodišče tudi odločilo, da se za vsak dan kršitve takšne začasne odredbe Splošni bolnišnici Celje izreče denarna kazen v višini 2000 evrov.

Sodišče je po navedbah Večera očitno štelo za verjetno, da je bil Gabrovec nezakonito izločen iz postopka odločanja o imenovanju direktorja bolnišnice in da izpolnjuje vse razpisne pogoje za delovno mesto direktorja, kar so v svojem pravnem mnenju ugotovile tudi strokovne službe celjske bolnišnice. Ni pa tega ugotovila pravna služba zdravstvenega ministrstva, ki je tudi podala svoje mnenje.