c S

Weinsteinovo podjetje bo prijavilo stečaj

26.02.2018 10:56 Los Angeles, 26. februarja (STA) - Podjetje Weinstein Company bo prijavilo stečaj, poročajo ameriški mediji. Vodstvo podjetja se je za to odločilo, potem ko je tožilstvo zahtevalo določitev pogojev za prodajo družbe, ki jo je soustanovil prosluli hollywoodski mogotec Harvey Weinstein.

Podjetje je v prostem padu, odkar so se v javnosti pojavile obtožbe na račun Weinsteina o spolnem nadlegovanju, napadih in celo posilstvih.

"Čeprav se zavedamo, da je to izjemno nesrečen izid za naše zaposlene, naše posojilodajalce in morebitne žrtve, odbor nima druge izbire, kot da se zateče k edini izvedljivi možnosti za maksimiranje preostale vrednosti podjetja - to je urejen stečajni postopek," je v sporočilu za javnost zapisal upravni odbor družbe.

Kot poročajo ameriški mediji, so pogovori o prodaji med Weisteinovim podjetjem in investicijsko skupino, ki jo vodi Maria Contreras-Sweet, nekdanja uslužbenka administracije bivšega predsednika Baracka Obame, propadli.

Skupina je že skoraj sklenila posel o nakupu Weistein Company za 500 milijonov dolarjev, a je odstopila od njega, ko je newyorški državni tožilec Eric Schneiderman vložil tožbo proti Weinsteinovi družbi.

Schneiderman trdi, da bi posel zaščitil najvišje predstavnike podjetja, ki so prikrivali Weisteinove zlorabe in utišali žrtve s pogodbami o nerazkrivanju, preostale žrtve pa bi ostale brez odškodnin.

"Dogovor, po katerem sta brata Weinstein odstranjena, preostanek uprave pa ostane nedotaknjen, ne more biti sprejemljiv," je dejal tožilec, pri čemer je izpostavil operativnega direktorja Davida Glasserja, ki naj bi postal novi glavni izvršni direktor.

Podjetje, ki je lani odpustilo Harveyja Weinsteina, trenutno vodi njegov brat Bob.