c S

V Franciji v povezavi z lanskima napadoma v Kataloniji prijeli tri ljudi

20.02.2018 16:01 Madrid, 20. februarja (STA) - V Franciji so danes zaradi domnevnih povezav s teroristično celico, ki je avgusta lani izvedla teroristična napada v Barceloni in Cambrilsu v Španiji, aretirali tri ljudi, je danes sporočilo špansko notranje ministrstvo.

Aretirane osebe naj bi bile povezane z Drissom Oukabirjem, domnevnim članom teroristične celice, ki je izvedla napada v Kataloniji. Oukabirja, ki naj bi najel kombi, s katerim so izvedli napad v Barceloni, so aretirali kmalu po napadih.

Trenutno sicer nimajo dokazov o tem, da bi bile danes aretirane osebe neposredno vpletene v napada v Španiji, so pojasnili na ministrstvu.

Današnje aretacije na jugu in jugozahodu Francije so izvedli v skupni operaciji francoske in španske policije, je so še sporočili po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Sredi avgusta lani sta Katalonijo pretresla dva teroristična napada, v katerih je umrlo 16 ljudi. V prvem napadu je napadalec s kombijem zapeljal na ulico Rambla v katalonski prestolnici. Nekaj ur kasneje je sledil še napad v Cambrilsu, približno 120 kilometrov južno od Barcelone.