c S

Delavci IPS zahtevajo direktne zaposlitve pri Luki Koper

16.02.2018 10:35 Ljubljana/Koper, 16. februarja (STA) - Delavci, ki delajo v Luki Koper prek izvajalcev pristaniških storitev (IPS), so na sredinem zboru izpostavili, da imajo dovolj nezakonitega poslovnega dela IPS. Zahtevajo direktno zaposlitev pri Luki Koper in pri Luki Koper INPO, so danes sporočili iz sindikata KS 90 in Delavske svetovalnice.

Zbora delavcev, ki so ga organizirali Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Obalna sindikalna organizacija - KS 90, Sindikat pristaniških delavcev Slovenije OSO KS 90 in društvo Delavska svetovalnica, se je udeležilo več deset delavcev IPS.

Izglasovali so, da jih lahko predstavniki teh organizacij zastopajo v pogajanjih z upravo Luke za razreševanje te tematike s ciljem direktne zaposlitve vseh delavcev, ki trenutno delo v Luki opravljajo prek IPS. Upravo so pozvali, naj te predstavnike obravnava kot enakovredne partnerje ter naj "dosledno upošteva pravila in predpise o zagotavljanju zdravja in varstva pri delu".

Danes bo seja nadzornega sveta Luke Koper, ki bo obravnaval poslovni načrt za tekoče leto, na dnevnem redu pa se utegneta znajti tudi reševanje problematike delavcev IPS in imenovanje novega delavskega direktorja. Popoldne bo o tem, kaj bodo nadzorniki sklenili, izjava za medije.