c S

Stavka brez vpliva na odsotnost z dela v velikih podjetjih

14.02.2018 16:41 Ljubljana, 14. februarja (STA) - Velika slovenska podjetja danes, ko poteka stavka na področju vzgoje in izobraževanja ter so mnogi starši morali poiskati varstvo predvsem za najmlajše, ne beležijo večje odsotnosti zaposlenih z dela kot običajno.

V velenjskem Gorenju danes ne beležijo kakšnega izrednega povečanja dopustov, tako da delo teče normalno. Prav tako je za tiste, ki so na dopustu, težko reči, kdo je na dopustu zaradi stavke, kdo pa iz kakšnega drugega razloga, saj ob napovedi dopusta ni treba navajati razloga zanj, so za STA pojasnili v Gorenju. Sicer pa bodo v kadrovski službi poročilo za danes o številu dejansko odsotnih z dela imeli v četrtek.

Tudi v trgovski družbi Mercator danes ne beležijo več dopustov kot na običajen dan. Kot so za STA pojasnili v družbi, sicer evidenca dopustov za isti dan ni popolna, saj se popolna evidenca izostankov z dela vodi mesečno.

V Luki Koper niso opazili bistvenega povečanja prošenj za dopuste ravno za današnji dan.

Prav tako niso zaznali nič več dopustov kot v običajnih delovnih tednih v novomeški tovarni zdravil Krka, so STA povedali v tamkajšnji službi za odnose z javnostmi.

Na Radioteleviziji Slovenija pa so za otroke zaposlenih danes zaradi stavke organizirali varstvo. Kot so pojasnili za STA, je prišlo 11 otrok.