c S

Bitcoin ta teden izgubil več kot 30 odstotkov

02.02.2018 11:13 Luxembourg, 02. februarja (STA) - Vrednost kriptovalute bitcoin je danes izgubila še devet odstotkov in upadla na 8155 dolarjev. Ta teden je bitcoin izgubil več kot 30 odstotkov in beleži najslabši teden po aprilu 2013, poročajo spletni mediji.

Bitcoin je najnižjo vrednost na luksemburški menjalnici danes dosegel malo po 9. uri. Slabo se piše tudi ostalim pomembnejšim kriptovalutam, ki so so v povprečju v zadnjih 24 urah izgubile okrog 20 odstotkov vrednosti, poroča spletni portal Coinmarketcap.com.

Vrednost kriptovalut v zadnjih dneh pada predvsem zaradi vse večjih pozivov k regulaciji trgovanja s kriptovalutami. Bitcoin je tako od decembra, ki jo dosegel skoraj 20.000 dolarjev, upadla za več kot polovico.

Bitcoin, lansiral ga je avtor s psevdonimom Satoshi Nakamoto, je bil ob svojih začetkih leta 2009 vreden le nekaj dolarskih centov. Bitcoin sicer tako kot ostale kriptovalute ni reguliran, kar pomeni, da nad njim ne bdi nobena centralna banka niti ga ne podpira katera od držav.