c S

Stoltenbergu podaljšali mandat do septembra 2020

12.12.2017 14:39 Bruselj, 12. decembra (STA) - Članice zveze Nato so se danes odločile, da generalnemu sekretarju Jensu Stoltenbergu podaljšajo mandat še za dve leti, do 30. septembra 2020, so danes sporočili iz sedeža zavezništva v Bruslju.

"Zaveznice imajo polno zaupanje v sposobnosti generalnega sekretarja, da bo še naprej predano delal za nadaljnje prilaganje Nata na varnostne izzive 21. stoletja," so zapisali v sporočilu za javnost.

V tem smislu naj bi nadaljeval reformna prizadevanja zavezništva za prilagajanje sodobnim varnostnim izzivom, predvsem kibernetskim grožnjam in hibridnemu vojskovanju.

Norvežan Stoltenberg, nekdanji norveški premier, je položaj generalnega sekretarja Nata prevzel oktobra 2014. Štiriletni mandat bi se mu iztekel prihodnje leto.

Stoltenberg se je na podaljšanje mandata že odzval na Twitterju in zapisal, da je "počaščen in hvaležen". "Veselim se nadaljnjega sodelovanja za krepitev zavezništva in da bi še naprej zagotavljali varnost našim državljanom," je še zapisal.