IUS-INFO - Dnevne novice - Komisija DZ oblikovala predlog nadzornikov in programskih svetnikov RTV Slovenija
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

7.12.2017

Komisija DZ oblikovala predlog nadzornikov in programskih svetnikov RTV Slovenija

Ljubljana, 07. decembra (STA) - Parlamentarna mandatno-volilna komisija je na današnji seji sprejela sklep, s katerim DZ predlaga imenovanje petih novih članov nadzornega sveta in 13 novih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) za dobo štirih let.

Komisija je, kot je pojasnil predsednik komisije Mitja Horvat, glede na to, da petim članom nadzornega sveta RTV Slovenije štiriletni mandat poteče 28. januarja, poslanske skupine pozvala, naj posredujejo svoje predloge za kandidate za člane.

Spomnil je, da teh pet članov imenuje državni zbor na predlog političnih strank. Nadzorni svet RTV Slovenije sicer sestavlja enajst članov, štiri imenuje vlada, dva člana pa še zaposleni. Komisija državnemu zboru predlaga, da za nove člane nadzornega sveta imenuje Damjana Damjaniča, Andreja Graha Whatmougha, Aleksandra Igličarja, Stanko Premuš in Matjaža Rakovca.

Šestindvajsetega januarja mandat poteče tudi 13 članom programskega sveta: osem jih državni zbor imenuje na predlog gledalcev in poslušalcev, pet pa na predlog političnih strank. Komisija je na predlog strank za člane programskega sveta podprla pet imen, in sicer Igorja Prodnika, Jožeta Poglajna, Cirila Baškoviča, Petro Ložar in Vesno Ugrinovski.

Osem članov programskega sveta pa so poslanci izbirali izmed 26 kandidatov. Komisija je na podlagi javnega poziva sicer prejela 36 predlogov iz vrst gledalcev in poslušalcev, a so bili nekateri nepopolni. Po glasovanju se je komisija odločila državnemu zboru predlagati, da za nove člane programskega sveta imenuje Marijo Aleš, Ladislava Ambrožiča, Matjaža Juharta, Mateja Koširja, Žigo Kušarja, Matildo Marijo Ocvirk Orešnik, Gašperja Salobirja in Jelko Stergel.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar