Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

7.12.2017

Timmermans upa, da bosta Slovenija in Hrvaška spor o meji rešili brez odlašanja v konstruktivnem dialogu

Bruselj, 07. decembra (STA) - Prvi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans je danes izpostavil upanje, da bosta Slovenija in Hrvaška spor o meji rešili brez odlašanja v konstruktivnem dialogu, sam pa je pripravljen pri tem pomagati. Poudaril je, da je v stiku z obema vladama, ki ju bo vprašal, kako vidita njegovo vlogo. Ali oziroma kdaj bo državi obiskal, ni jasno.

"Najprej naj bom zelo jasen: to je spor o meji med dvema članicama EU in Evropska komisija upa, da je lahko to vprašanje rešeno brez odlašanja v konstruktivnem dialogu med dvema članicama," je poudaril Timmermans v odgovoru na vprašanje, kdaj bo obiskal Ljubljano in Zagreb ter kakšne so njegove ideje za pomoč pri implementaciji arbitražne odločbe.

Predsednik komisije Jean-Claude Juncker je namreč Timmermansa konec novembra zadolžil, da posreduje za zagotovitev izvajanja arbitražne odločbe o meji med Slovenijo in Hrvaško. Tedaj so v komisiji tudi napovedali, da bo prvi Timmermansov korak obisk v obeh državah do konca tega leta.

Timmermans je sicer danes poleg že omenjenega dejal le še to, da bo pomagal, kolikor je v njegovi moči, in da je v stiku z obema vladama. "Kar koli jaz lahko storim, da pomagam pri tem, bom storil. Sem v stiku z obema vladama. Te stike bom nadaljeval in obe strani vprašal, kako vidita mojo vlogo, tako da bi bila ta čim koristnejša," je dejal.

"V prihodnjih dneh in tednih bom nadaljeval s tem. Če to na neki točki pripelje do obiska v Zagrebu in Ljubljani, boste vi prvi izvedeli. A za zdaj sem v stiku z vladama in poskušam pomagati, kolikor je mogoče," je še dejal Timmermans na novinarski konferenci v Bruslju, ki je bila sicer posvečena migracijskim vprašanjem.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar