c S

Sodišče ustavilo Uber v Tel Avivu

28.11.2017 08:18 Tel Aviv, 27. novembra (STA) - Sodišče v Izraelu je danes sklenilo, da mora ameriški ponudnik prevozov prek mobilne aplikacije Uber v sredo ustaviti svojo storitev souporabe prevoza, ki jo je ponujal v Tel Avivu. Sodišče je presodilo, da Uberjevi vozniki nimajo primernega zavarovanja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Uber, ki je v Tel Avivu sprva ponujal le souporabo prevoza v nočnem času, je nedavno sicer storitev razširil na 24 ur dnevno. Na njegovo delovanje sta se pritožila sindikat taksistov in eno konkurenčno podjetje.

Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v Uberju, bodo v Tel Avivu ustavili storitvi souporabe prevoza Ubernight in Uberday, še vedno pa bo uporabnikom na voljo tradicionalna storitev naročanja prevoza preko aplikacije, imenovano Ubertaxi.

Vodja sindikatov taksistov Yehuda Bar On je pojasnil, da Uber posluje z zasebnimi taksisti in s tem krši zakonodajo. Uberjevi vozniki nimajo primernega urjenja in, pa tudi ne uradne preizkušnje, je dodal. Ker nimajo primernega zavarovanja, pa ogrožajo tudi potnike.

Tamkajšnje ministrstvo za promet tudi ni naklonjeno Uberju, saj naj bi ta po njihovi oceni kršil zakonodajo.

Uber je sicer prisoten v več kot 600 mestih po svetu, vendar se sooča s serijo škandalov in zakonodajnimi izzivi. V več državah mu nasprotujejo tradicionalni taksisti.