c S

Založba Meredith prevzema revijo Time

27.11.2017 11:21 New York, 27. novembra (STA) - Ameriški založniški velikan Meredith prevzema ameriški Time, izdajatelja istoimenske revije. Meredith bo za prevzem Timea odštel 2,8 milijarde dolarjev oz. 18,5 dolarja na delnico. Posel, s katerim bo Meredith prevzel nadzor tudi nad revijama Sports Illustrated in Fortune, naj bi bil sklenjen v prvem četrtletju 2018.

Prevzemna cena za delnico je približno 10 odstotkov nad tržno. Timeova delnica je bila namreč v petek na borzi vredna 16,90 dolarja. Tečaj delnic se je sicer v zadnjem času zviševal, ravno zaradi špekulacij o prevzemu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Posel sta že odobrili upravi obeh družb. Prevzem je sicer podprt s kapitalom podjetja Koch Equity Development (KED), katerega lastnika sta Charles in David Koch. Brata Koch sta poznana po tem, da podpirata republikance. KED bo za financiranje prevzema namenil 650 milijonov dolarjev.

Meredith že ima v lasti 17 lokalnih televizijskih postaj ter publikacije kot so Better Homes & Gardens, Allrecipes, Parents in Shape.