c S

Kongresnik John Conyers odstopil s položaja vodilnega demokrata v odboru za pravosodje

27.11.2017 07:27 Washington, 27. novembra (STA) - Demokratski kongresnik iz Michigana John Conyers, proti kateremu poteka preiskava zaradi spolnega nadlegovanja sodelavk, je v nedeljo začasno odstopil s položaja vodilnega demokrata v odboru za pravosodje. Za zdaj ostaja v predstavniškem domu in zavrača obtožbe.

Conyers je sporočil, da s položaja začasno odstopa v času preiskave, ker so obtožbe pritegnile preveč pozornosti in ovirajo delo. Vztraja pa, da ni naredil ničesar narobe in namiguje, da gre za zaroto desničarskih blogerjev.

Conyers je pred leti podrejeni sodelavki plačal 27.000 dolarjev iz proračunskega denarja, da bi se izognil tožbi o spolnem nadlegovanju. Sicer pa primer ni bil osamljen in ameriški mediji poročajo, da je Conyers redno zahteval spolne usluge od žensk okrog sebe, jih otipaval, moški podrejeni pa so mu vozili ženske v hotele.

Položaj vodilnega demokrata v odboru za pravosodje, ki ga je zasedal Conyers, sicer velja za odskočno desko za predsedovanje odboru, če bi demokrati v prihodnje znova prevzeli večino v predstavniškem domu kongresa.