c S

Sojenje Laubiču se je nadaljevalo z branjem korespondence

24.11.2017 08:32 Celje, 23. novembra (STA) - Sojenje Zvonetu Laubiču, ki je obtožen umora na grozovit način svoje nekdanje 33-letne partnerke na avtobusni postaji ob trgovskem središču v Celju aprila lani, se je danes nadaljevalo z branjem korespondence med njim in partnerko. Od januarja lani do dneva umora sta si namreč izmenjala več kot 17.000 sporočil.

Tri četrtine teh sporočil je spisal Laubič. Izvedenec za telekomunikacije je izračunal, da sta si dnevno izmenjala okoli 200 sporočil, za pisanje pa sta v povprečju porabila tudi 18 ur na dan. Del sporočil je bilo treba prevesti iz španščine v slovenščino.

Iz vsebine sporočil je razvidno, da je Laubič partnerko, ki se je januarja lani z otrokoma preselila v okolico Medvod, nagovarjal k vrnitvi, ji tožil, da brez nje težko živi, da jo ima rad in da tako ne more več naprej, grozil pa ji ni. Ona pa mu je odgovarjala, naj se poroči z drugo žensko. Prepise telefonske komunikacije je zaradi dopolnitve mnenja pregledala še psihiatrična izvedenka Martina Žmuc Tomori, ki pa bo mnenje predstavila v petek.

Do tragičnega dogodka je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič naj bi stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim je po navedbah tožilstva žrtev večkrat zabodel.