c S

Vlada potrdila nov mandat glavnima inšpektorjema za notranje zadeve in za kmetijstvo

24.11.2017 08:32 Ljubljana, 23. novembra (STA) - Inšpektorat za notranje zadeve bo še naprej vodil Mitja Perko, inšpektorat za kmetijstvo pa Saša Dragar Milanovič, je na današnji seji sklenila vlada, ki je sprejela še nekaj kadrovskih odločitev.

Vlada je Sašo Dragar Milanovič imenovala za glavno inšpektorico Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo. Nov petletni mandat bo nastopila 22. marca.

Prav tako je nov mandat na čelu Inšpektorata RS za notranje zadeve dobil Mitja Perko, nastopil pa ga bo 1. marca.

Vlada je danes na podlagi odločitve upravnega odbora Nacionalnega inštituta za biologijo tudi spremenila julijski sklep o imenovanju Matjaža Kuntnerja za direktorja tega inštituta. Tako bo mesto direktorja za mandatno dobo petih let nastopil 1. marca 2018, in ne 1. januarja 2018, kot je bilo sprva predvideno. Do takrat bo to delo opravljala dosedanja direktorica Tamara Lah Turnšek.

Upravni odbor inštituta se je namreč tako odločil zaradi zaključevanja investicijske dokumentacije za načrtovano investicijo, poleg tega mora inštitut do konca februarja oddati letno poročilo o delu za preteklo leto. To delo bo dokončala dosedanja direktorica, je zapisano v vladnih gradivih.

Novi predsednik Strokovnega sveta RS za poklicno in strokovno izobraževanje pa je postal dosedanji član tega sveta Boris Dular. Njegov mandat bo trajal šest let. Z mesta članice sveta pa je vlada razrešila Sašo Pernat Lesjak in namesto nje imenovala Matejo Gerečnik.

Vlada je danes tudi spremenila zbirni kadrovski načrt oseb javnega prava za leti 2017 in 2018, in sicer je dovolila deset novih zaposlitev v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti. Kot je pojasnjeno v gradivu po seji vlade, so nove zaposlitve dovolili zaradi pripojitve javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Dijaški dom Murska Sobota k Centru šolskih in obšolskih dejavnosti.

Ministrski zbor je danes tudi sklenil, da direktor Uprave RS za pomorstvo Jadran Klinc ostane predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za pomorsko varnost.