c S

Novo sojenje za napad na mariborskega brezdomca z novim izvedencem

20.11.2017 15:36 Maribor, 20. novembra (STA) - Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes začelo vnovično sojenje mariborskemu brezdomcu Marjanu Mundi za lanski napad z nožem na brezdomskega kolega Tomaža Ivanca pod Glavnim mostom. Tokrat bodo zaslišali še tretjega sodnega izvedenca.

Okrožno sodišče je 53-letnega Mundo zaradi poskusa uboja in kršitve pogojne obsodbe aprila obsodilo na enotno kazen štirih leta zapora. Vendar je višje sodišče sodbo razveljavilo in tako dalo prav njegovemu zagovorniku Simonu Dolinšku, ki je ugovarjal po njegovem nejasnemu mnenju izvedenca psihiatra.

Do dogodka, ki se na srečo ni končal z najbolj tragičnimi posledicami, je prišlo 3. oktobra lani, ko je Munda z nožem zabodel v hrbet enajst let starejšega brezdomca in ga lažje ranil.

Obtoženi tudi danes, ko se je začelo ponovno sojenje, ni zanikal tega dejanja in je vztrajal pri zagovoru s prvotnega sodnega postopka. Takrat je povedal, da Ivanca ni imel namena ubiti, ampak le prestrašiti, saj ga je ta že dlje časa nadlegoval. Prav tako je priznal, da ima zdravstvene težave, predvsem zaradi prekomernega uživanja alkohola.

Slednje sta potrdila tudi oba strokovnjaka psihološke in psihiatrične stroke Aleš Friedl in Jožef Kociper, ki ju je sodni senat okrožnega sodišča pod vodstvom Vanje Verdel Kokol danes ponovno zaslišal. Nadalje bo obtoženega pregledal še en izvedenec.