c S

Abdeslam naj bi se pred napadom v Parizu sestal z madžarskimi skrajneži

14.11.2017 07:40 Budimpešta, 13. novembra (STA) - Glavni osumljenec terorističnih napadov v Parizu Salah Abdeslam se je v dneh pred tem napadom v madžarski prestolnici Budimpešta sestal z madžarskimi skrajnimi desničarji, je danes objavil madžarski spletni portal zoom.hu, ki se sklicuje na vire blizu madžarske vlade.

Abdeslam naj bi bil tako dva meseca pred napadom pri organizaciji Madžarska nacionalna fronta, pisanje madžarskega portala povzema avstrijska tiskovna agencija APA. Madžarske oblasti naj bi o srečanju molčale, čeprav naj bi zanj vedele tudi tuje obveščevalne službe.

Predsednik parlamentarne komisije za nacionalno varnost, socialist Zsolt Molnar je v odzivu dejal, da gre za "izredno težke trditve", ki bi lahko nakazovale, da so madžarske, skrajno desničarske organizacije v neposrednem stiku s teroristi.

Če se bodo trditve izkazale za resnične, gre za eno od največjih groženj madžarski nacionalni varnosti, je za madžarsko tiskovno agencijo MTI še dejal Molnar. Napovedal je tudi, da bo dejavnostih in povezavah Abdeslama na Madžarskem na prihodnji seji madžarskega parlamenta povprašal madžarske varnostne službe.

Po doslej znanih podatkih naj bi Abdeslam Madžarsko obiskal dvakrat, še navaja APA.