c S

Na čelu direktoratov na ministrstvu za delo ostajata Snoj in Rihar Bajukova

09.11.2017 15:54 Ljubljana, 09. novembra (STA) - Vlada je za generalnega direktorja direktorata za trg dela in zaposlovanje na ministrstvu za delo imenovala Jurija Snoja, ki je direktorat doslej vodil kot vršilec dolžnosti. Za vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela pa je ponovno imenovala Katjo Rihar Bajuk, so zapisali v sporočilu po seji.

Snoj bo petletni mandat generalnega direktorja direktorata za trg dela in zaposlovanje na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti nastopil 16. novembra, ima pa tudi možnost ponovnega imenovanja. Snoj direktorat trenutno vodi kot vršilec dolžnosti, od marca 2014 je bil tudi direktor območne službe Ljubljana, pred tem pa je bil zaposlen na Zavodu RS za zaposlovanje, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Ob tem so pojasnili tudi, da je bila Rihar Bajukova za vršilko dolžnosti direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela na istem ministrstvu z 12. novembrom ponovno imenovana, saj javni natečaj za imenovanje generalnega direktorja do izteka njenega dosedanjega mandata predvidoma ne bo zaključen, treba pa je zagotoviti nemoteno delo. Rihar Bajukova je bila sicer na to mesto za obdobje do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, a največ za šest mesecev, imenovana 11. maja.