c S

Prvi dan predčasnega glasovanja glas oddalo 6411 volivcev

08.11.2017 12:49 Ljubljana, 08. novembra (STA) - Prvi dan predčasnega glasovanja v drugem krogu predsedniških volitev je v torek glas predčasno oddalo 6411 volivcev oziroma 0,37 odstotka volilnih upravičencev. To je nekoliko manj kot v prvem krogu volitev, ko je prvi dan predčasno glasovalo 0,45 odstotka volivcev.

Predčasno glasovanje pred nedeljskim drugim krogom volitev poteka še danes in v četrtek med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij, torej na sedežih upravnih enot in njihovih izpostav. Predčasne volitve potekajo tudi na tistih upravnih enotah, kjer okrajne volilne komisije sicer nimajo sedeža, to so Cerknica, Dravograd in Metlika, ter na sedežu Občine Bled.

V prvem krogu se je predčasnega glasovanja udeležil 28.201 volivec oziroma 1,65 odstotka upravičencev. Končna udeležba pa je bila 44,24-odstotna.

Danes opolnoči se izteče tudi rok za zahteve po nekaterih posebnih oblikah glasovanja, kot sta glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča in glasovanje na domu. Prav tako lahko volivci le še danes zahtevajo glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom.