c S

Na sojenju Laubiču ponovno pričala sodno medicinska izvedenka

07.11.2017 15:50 Celje, 07. novembra (STA) - Na sojenju Zvonetu Laubiču, ki je obtožen umora na grozovit način svoje nekdanje 33-letne partnerke na avtobusni postaji ob trgovskem središču v Celju aprila lani, je danes ponovno pričala specialistka sodne medicine Simona Šramek-Zatler. Pojasnjevala je, kakšne so bile poškodbe žrtve in kako so nastale.

Šramek-Zatlerjeva je ponovno dejala, da je Laubič svojo partnerko 24-krat zabodel z nožem, povzročil ji je tudi pet večjih ureznin. Ocenila je tudi, da je umrla v hudih bolečinah, saj je imela poškodbe mišic in pljuč. Kako dolgo je žrtev trpela, izvedenka ni mogla oceniti, dejala pa je, da je v nekaj minutah izgubila zavest zaradi velike izgube krvi.

Dodala je še, da če bi preživela, bi imela na obrazu hude poškodbe z globokimi urezninami.

Na sojenju so danes prebrali tudi povzetek okoli 13.000 sms-sporočil med Laubičem in njegovo partnerko v zadnjem mesecu njunega skupnega življenja. S to komunikacijo je Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven želel nakazati, da ga je partnerka zavajala s tem, ko mu je pisala, da se bo vrnila k njemu in da nima drugega partnerja.

Zato je Šaloven predlagal novega psihiatričnega izvedenca, ki bi pojasnil predvsem čustveno stanje Laubiča v času umora. Po njegovih besedah prvo psihiatrično mnenje ni več relevantno, saj v njem ni opredeljeno natančno duševno stanje Laubiča v času umora.

Do tragičnega dogodka je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič naj bi stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim je po navedbah tožilstva žrtev večkrat zabodel.