c S

Koprska občina po sklepu sodišča ni lastnica Hotela Koper

06.11.2017 09:55 Koper, 06. novembra (STA) - Okrožno sodišče v Ljubljani je pred dnevi odločilo, da pogodba o prodaji Hotela Koper ni bila nikoli sklenjena, kar pomeni, da je koprska občina na prvi stopnji izgubila boj za njegovo lastništvo in obenem tožbo proti družbama DZS in Terme Čatež, pišejo danes Primorske novice. V občini se z razsodbo ne strinjajo in napovedujejo pritožbo.

Koprska občina že dobila vrnjeno kupnino (270.000 evrov) za nakup hotela, vendar se ni hotela sprijazniti, da si je lastnik premislil, zato je po sodni poti nameravala uveljaviti predkupno pravico za hotel in z začasno odredbo preprečiti, da bi prodajalec medtem hotel prodal komu drugemu.

V občini so se namreč sklicevali na to, da so sprejeli ponudbo DZS in z njo posledično sklenili pogodbo. V DZS in Termah Čatež pa so na sodišču vztrajali, da se jim pod pogoji, ki jih je zahtevala občina, Hotela Koper ni izplačalo prodati.

Koprska občina je marca lani z začasno odredbo sicer uspela preprečiti, da bi DZS Hotel Koper prodala drugemu kupcu Alešu Piščancu, vendar je zdaj sodišče ta sklep razveljavilo. Na to odločitev se je občina pritožila. Upi koprskega župana Borisa Popoviča, da bi se s prvim možem DZS Bojanom Petanom pogodila, so se razblinili, ko je sredi septembra DZS prekinila niz odlogov obravnav, v katerih sta obe strani omenjali možnost poravnave in je sodišču predlagala, naj razsodi o zadevi. Popoviča je Petanova poteza presenetila.

"Pogodba je podpisana z obeh strani in požigosana. Za nas je s tem posel sklenjen. Petan je očitno le kupoval čas. Ne prvič in verjetno tudi ne zadnjič," je po pisanju Primorskih novic komentiral koprski župan.

Za zdaj ostaja neznanka, ali bo hotel znova naprodaj oziroma ga bodo lastniki obnovili. Aleš Piščanec, ki s partnerko vodi restavracijo Capra v pritličju Hotela Koper, je z razpletom zadovoljen in si želi, da bi se čim prej kaj spremenilo na boljše.