c S

Za danes predvideni postopki proti Verbundu v Slovenj Gradcu preklicani

03.11.2017 13:48 Slovenj Gradec, 03. novembra (STA) - Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu sta bili za danes razpisani obravnavi dveh ločenih odškodninskih tožb proti upravljavcu avstrijskih hidroelektrarn Verbund zaradi škode po poplavljanju reke Drave novembra 2012, a sta bili obe zaradi bolezni preklicani. Že v ponedeljek je na sodišču predvidena obravnava še ene tožbe proti Verbundu.

Občina Dravograd zaradi škode na infrastrukturi, ki je posledica poplavljanja reke Drave novembra 2012, s tožbo od Verbunda terja en milijon evrov odškodnine. Družba VBKS pa je proti Verbundu vložila odškodninsko tožbo v višini 32.000 evrov. Ločeni obravnavi teh tožb sta bili danes predvideni na slovenjgraškem sodišču, a sta bili obe preklicani.

V vrsti tožb proti Verbundu je že v ponedeljek napovedana obravnava še ene, v kateri več oškodovancev toži Verbund za 354.000 evrov odškodnine. Obravnavo te zadeve sicer vodi Okrožno sodišče v Mariboru, bo pa tokrat obravnava potekala v prostorih Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu.